8000 Aarhus C

Clemensborg

Type
Basisleje kr./m²/år
Areal
Energimærke
Lav en forespørgsel Vis på kort
En smuk ejendom i hjertet af Aarhus
Clemensborg midt i Aarhus

Sankt Clemens Torv 10, 8000 Aarhus C

Clemensborg i hjertet af Aarhus

Nogle ejendomme gør sig fortjent til mange forskellige navne. Sådan er det med Clemensborg, der både er kendt som Clemenshus, Clemensborg, Skt. Clemensborg og Telefonhuset. Det sidste navn kom til, da Jydsk Telefon boede i ejendommen gennem mange år. 

Nu er ejendommen renoveret af mange omgange. I dag spejler den moderne glasfacade sig i åen og smelter fint sammen med den smukke ældre bygning med finesser og detaljer, og har en unik placering i hjertet af byen. Ejendommen blev opført mellem 1899-1900 af murermester N. P. Knudsen efter tegninger af arkitekt Rudolf Frimodt Clausen. Da byggeriet stod færdig, flyttede Jydsk Telefon-Aktieselskab ind i ejendommen. Selskabet var i starten lejere i bygningen, men købte i 1911 ejendommen for den nette sum af 282.000 kr. Ejendommen blev solgt af tømrermester P. Christian Petersen, murermester N. P. Knudsen og enkefru Arp.

 • Markant ejendom i byen

  Med en beliggenhed i centrum er ejendommen en central del af bybilledet.

 • Mange besøgende

  Med butik i flere etager har ejendommen mange besøgende året rundt.

 • Stemningsfyldt område

  Ejendommen er placeret tæt på restauranter og direkte til åen.

 • Plads til kontormiljø

  Ejendommen rummer også lyse kontormiljøer på de øvrige etager.

Jydsk Telefon flytter ud, og Aarhus Kommune flytter ind

Jydsk Telefon flyttede ud af ejendommen i 1981. Der var ikke plads til teknologien, der dengang fyldte en del. Ejendommen blev overtaget af Aarhus Kommune, og Social- og Sundhedsforvaltningen flyttede ind i 1999, hvor ATP Ejendomme købte ejendommen, som siden er blevet kaldt Clemensborg grundet adressen på Skt. Clemens Torv 10.