1200 København K

Højbro Plads

Type
Basisleje 0 kr./m²/år
Areal
Energimærke
Lav en forespørgsel Vis på kort
Absalons rytterstatue og Højbro Plads

Højbro Plads 8-10, 1200 København K

På Højbro Plads er der udsigt til nutidens og fortidens magthavere

ATP Ejendomme står på skødet til den smukke og detaljerige ejendom Højbro Plads 8 og 10. Ejendommen er placeret i Københavns absolutte centrum lige ved Strøget, Christiansborg, Amagertorv og det livlige Gammel Strand.

Ejendommens flotte og klassiske arkitektur samt hjørnebeliggenhed giver en god synlighed fra de omkringliggende veje og torve. Fra Højbro Plads 8-10 er der udsigt til fortidens grundlægger Absalon på en stejlende hest og nutidens politikere inden for Christiansborgs mure. Højbro Plads og Gammel Strand har altid været et område, hvor magten har været nærværende, og samfundets spidser har boet og levet side om side med et livligt markedsliv.

  • Udsigt fra ejendommen

    Fra ejendommen er der udsigt til til Absalons rytterstatue og Christiansborg.

  • Ejendommens klassiske arkitektur

    Den iøjnefaldende ejendom på hjørnet har mange detaljer og fine finesser.

  • Når gamle detaljer møder nutidens design

    Kom inden for i en ejendom, hvor de gamle udskæringer spiller smukt sammen med moderne design.

Mange arkitekter bag den smukke ejendom

Den iøjnefaldende ejendom på hjørnet har mange detaljer og fine finesser. Den er resultatet af tre dygtige arkitekters streger og drømme. I 1938-1939 blev hjørneejendommen ombygget, og her var det arkitekt Knud Henningsen, der satte retningen. Højbro Plads 8 er fra 1797, og blev opført for silke- og klædehandleren Nikolaj Abraham Kall. Huset er i fire etager og bygget over fire fag.

Absalon og agurker på Højbro Plads

Højbro Plads blev anlagt efter bybranden i 1795, hvor man skabte luft mellem karréerne af hensyn til brandsikkerheden, og pladsen blev grønttorv. Derfor undlod man at genopføre den nedbrændte karré mellem Højbrostræde og Store Færgestræde.

I 700-året for Absalons død opførte Vilhelm Bissen rytterstatuen af ærkebiskoppen og Københavns grundlægger Absalon. Absalon kigger over på Slotsholmen, hvor han i 1167 fik opført en borg, hvis rester man i dag kan bese under Christiansborgs slotstårn. Hele herligheden er 12 meter høj og vejer 6,3 tons, heraf 1,5 tons på bagbenene. Statuen blev afsløret den 31. januar 1902.