FN Byen – en verdenshub i Københavns Nordhavn

Gå tilbage

FN Byen – en verdenshub i Københavns Nordhavn

Samtalen med Nete Steenstrup Braad fra Bygningsstyrelsen og Jørgen Brisson fra Udenrigsministeriet finder sted i FN Byen, på et kontor yderst i én af ejendommens otte fingre med udsigt til havnen. Begge er sat i stævne for at sætte flere ord på anvendelsen af FN’s stjerneformede ejendom på Marmormolen og det formål, den tjener.

Nete Steenstrup Braad indleder med en præcisering af relationen mellem ejer, Bygningsstyrelsen, Udenrigsministeriet og FN: ”Hvor ATP Ejendomme, sammen med PensionDanmark og By & Havn, ejer FN Byen, er Bygningsstyrelsen kontraktspart og har stillet ejendommen til rådighed for Udenrigsministeriet, som har en aftale med FN’s organisationer om brugen af lokalerne i ejendommen. Det er her, de udfolder deres aktiviteter.”

En bragende succes

Jørgen Brisson uddyber: ”FN Byen huser i dag 11 FN-organisationer, og for et par måneder siden flyttede også Verdensbanken ind. FN Byen har tiltrukket mange brugere og er en bragende succes. Det har derfor været nødvendigt at udvide kapaciteten og få tilbygget tre fingre, så der i dag er otte fingre og plads til 1.700 mennesker. Vi har også en ny og bredere bro på tegnebrættet, så det om et år bliver nemmere at komme igennem slusen og ind på FN-grunden, idet den udvides med en ekstra linje til sikkerhedskontrol af bagage”.

En formfuldendt ejendom med lavt energiforbrug

”Det betyder, at vi har et lavt energiforbrug og et særdeles godt indeklima – faktisk er luften bedre inde end ude”, som Jørgen Brisson udtrykker det, ”og ejendommen indeholder en række måle- og styringsværktøjer. Hver person kan til eksempel selv regulere ventilationen, og skodderne går automatisk for, når solen står direkte på”.

FN Byen er på mange måde en unik tilføjelse til Danmarks hovedstad. Den er strukturel og formfuldendt, særligt når den betragtes fra luften, hvor stjerneformen virkelig kommer til sin ret, og nysgerrigheden i forhold til ejendommen mærkes også på de mange mennesker, som dagligt gæster ejendommen. FN Byen rummer nemlig også tre auditorier til konferencer med plads til 400-500 mennesker, ligesom mange skolebørn, NGO’er og andre interesserede gæster FN Byen året rundt.

Har du spørgsmål?

Hvis du er i tvivl eller mangler detaljer, er du velkommen til at kontakte mig.

Lene Rytter Larsen

Receptionist, Receptionen

Telefon +45 33 36 61 61 E-mail