Derfor rettede Gorrissen Federspiel blikket mod Axeltorv

Gå tilbage

Gorrissen Federspiels vej til Axel Towers

På Axeltorv i København knejser de fem tårne under navnet Axel Towers. 14.000 m² af ejendommens i alt 17.500 kontorkvadratmetre er udlejet til advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, og partner Niels Heering har, i tæt dialog og samarbejde med ATP Ejendomme og Lundgaard & Tranberg Arkitekter, været med hele vejen.

Interviewet med Niels Heering tager sin begyndelse med et tilbageblik på tiden, hvor Gorrissen Federspiel boede i Dagmarhus på H.C. Andersens Boulevard i København. I 2011 begyndte det at knibe med pladsen – særligt efterspøgslen på mødelokaler var udfordrende, og Gorrissen Federspiel var derfor gået i dialog med ejeren om en udbygning af ejendommen.

  • Niels Heering

    Partner i Gorrissen Federspiel

Planerne blev skrinlagt

”Vi var ret langt i dialogen med Københavns Kommune, og tilladelsen til en udbygning var faktisk også givet, men udsigten til larm og de mange flytninger fra én etage til en anden over de næste tre år gjorde, at vi måtte skrinlægge planerne og finde en anden løsning”, fortæller Niels Heering og fortsætter: ”Heldigvis åbnede der sig hurtigt på Axeltorv en ny mulighed via Ejendomsselskabet Norden, og da de tre pensionsselskaber, ATP, Industriens Pension og PFA Pension, gik ind som investorer, blev der bundet en sløjfe om en aftale.”

Sundt indeklima og god akustik

Af andre ønsker, der stod højt på listen, var et sundt indeklima og en god akustik i hele huset.

”I auditoriet, som i dag benyttes til mange forskellige arrangementer, og som er opbygget i amfiteater-stil, er akustikken til eksempel så god, at der ikke er behov for en mikrofon,” siger han. Gorrissen Federspiel har også selv stået for indretningen. Her var ledestjernen ikke lange hvide kontorgange, men en mere loungeagtig indretning i café latte-farve.

“Her er hjemligt og rart på den gode måde. Vi bor i et landmark og en unik ejendom. Det mærker vi på den store interesse, tilkendegivelserne og de adskillige ”wow” fra gæster, klienter og de mange med kunstnerisk åre eller arkitektonisk interesse, der kigger ind i receptionen, og spørger til en rundvisning på etagerne”, afslutter Niels Heering.

Har du spørgsmål?

Hvis du er i tvivl eller mangler detaljer, er du velkommen til at kontakte mig.

Lene Rytter Larsen

Receptionist, Receptionen

Telefon +45 33 36 61 61 E-mail