2100 København Ø

Langelinie Allé

Type
Basisleje 0 kr./m²/år
Areal
Energimærke
Lav en forespørgsel Vis på kort
ATP Ejendomme har mange ejendomme på Langelinje

Langelinie Allé 15-17, 31-35 og 47, 2100 København Ø

En lang linie af pakhuse

Langelinie i København er vel ét af de mest kendte havneområder i Danmark. Her ligger gamle, smukke pakhuse side om side med moderne kontorbygninger og lejlighedskomplekser.

Der findes en dame, der nok ikke behøver nærmere introduktion, nemlig Den Lille Havfrue. De fleste danskere og udenlandske turister kender hendes tragiske historie, og H.C. Andersens og Edvard Eriksens statue, som ofte skuffer de udenlandske turister ved at være en del mindre, end de havde forestillet sig, er stadigvæk Københavns mest besøgte turistattraktion. Men Langelinie er hjem til andet end en havfrue.

 • Pakhuse

  Oplev pakhuse fra alle tider langs Langelinie.

 • Dahlerups Pakhus

  Det eneste tilbageværende af de gamle pakhuse fra 1890'erne.

 • Pier47

  En nutidig fortolkning af de historiske havnepakhuse.

 • Følg det maritime liv

  Den ene dag kan du have et fuldstændig åbent view ud over havet, og den næste kan der ligge et stort krydstogtsskib til kaj.

 • Et kig ned til det grønne atrium

  Et smukt view ned i ejendommen Pier47, hvor store grønne planter danner en indendørs skov i ejendommens atrium.

Det Genmodificerede Paradis

I september 2006 blev store granitsten forvandlet til en ny skulpturgruppe foran Dahlerups Pakhus. Værket hedder Det Genmodificerede Paradis, og er billedhugger Bjørn Nørgaards værk.

De otte skulpturer viser blandt andet en genmodificeret havfrue i havnebassinet få hundrede meter fra Den Lille Havfrue og en 40 tons tung triumfbue med en genmodificeret madonnafigur øverst.

Pakhus og en pier

På Langelinie Allé har Dahlerups Pakhus inspireret flere af de moderne ejendomme, der også trækker på pakhusets arkitektoniske stil, blandt andet Langelinie Allé 31-35, som ATP Ejendomme også ejer.

På den yderste spids af Langeliniekajen ligger desuden den ikoniske kontorejendom, Pier47, der er opført i 2015, og tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Ejendommens arkitektur er en nutidig fortolkning af de historiske havnepakhuse.