16. januar 2023

21Ø: Erhvervshub ved porten til København

21Ø

Ved Vibenshus Runddel i Københavns Østerbro-kvarter opfører ATP Ejendomme et 15.000 m² stort muligt nyt områdevartegn, og den kommende ejendoms nye navn, 21Ø, er centralt for området. Navngivningen kommer samtidig med offentliggørelsen af, at valget af totalentreprenør er faldet på Raundahl & Moesby.

Med op imod 80.000 biler i døgnet må Vibenshus Runddel på Østerbro, hvor 21Ø opføres, siges at være en moderne hovedport til hovedstaden. Kombineret med byggeriets placering som nabo til både metrostation og Fælledparken, har den kommende ejendom potentialet til at blive en moderne erhvervshub på det Ydre Østerbro. 21Ø står parat til indflytning for beboere og virksomheder i 2025.

Tilmeld dig nyhedsbrevet for 21Ø
  • 21Ø (Dissing+Weitling)

  • 21Ø (Dissing+Weitling)

21Ø (Dissing+Weitling, visualisering)

Navnet følger placeringen

Det nye navn på projektet 21Ø kommer naturligt fra ejendommens placering i 2100 Østerbro i København, og ifølge projektets bygherre har adressen de perfekte omgivelser for en moderne arbejdsplads og bolig.

”Hjørnet ved Vibenshus Runddel modsat Fælledparken er kendt for de fleste københavnere, og her opfører vi en bolig- og erhvervsejendom, som vi mener på alle måder lever op til denne centrale placering,” siger Jan Johansen, CPO i ATP Ejendomme og fortsætter:

”21Ø skal være en hub for de mennesker, der bor og arbejder i ejendommen og samtidig signalere en åbenhed, som inviterer naboer og nærmiljøet indenfor.”

21Ø bliver udformet som en fleksibel ejendom med kontor, butik og boliger.

Totalentreprenør på plads

Navnet er ikke den eneste vigtige milepæl, som nu er nået. Projektets totalentreprenør er også på plads. Det bliver Raundahl & Moesby, som fra foråret 2023 skal bistå ATP Ejendomme i at realisere det potentiale, som området, placeringen og byggeplanerne for 21Ø lægger tydeligt op til.

”Jeg er glad for at byde Raundahl & Moesby indenfor på projektet, og jeg ser frem til et godt samarbejde om at skabe noget helt særligt på dette centrale hjørne af København,” siger Jan Johansen fra ATP Ejendomme.

Der er også tilfredshed hos den nye totalentreprenør, som ser frem til projektet:

”Hos Raundahl & Moesby er vi stolte over muligheden for at være med på dette særdeles spændende byggeprojekt, og vi ser meget frem til det fortsatte gode samarbejde med ATP Ejendomme og de øvrige involverede. Vi tilgår nemlig ethvert byggeprojekt som en helhedsløsning, hvor alle fagligheder skal samles og bidrage til det bedste og mest værdiskabende resultat,” siger Carsten Raundahl, administrerende direktør i Raundahl & Moesby.

En fremtidssikret ejendom

Det er ikke alene ejendommens anvendelse og placeringen, som har været central for projektets udformning. Ejendommen sikrer også høj energieffektivitet og et sundt indeklima, og så prioriteres der slidstærke og langtidsholdbare materialer i byggeriet. Den færdige ejendom DGNB-certificeres desuden til guld.

”Det er vigtigt, at ATP Ejendommes byggeprojekter er rustet til fremtiden, både hvad angår bæredygtighed og funktionalitet. Når vi bygger, er det med henblik på at beholde ejendommene i mange år, og det afspejles også i den måde, vi fra starten indtænker drift og vedligehold. Det er jeg glad for, at vi er nået i mål med på 21Ø, og jeg ser frem til at byggeriet for alvor kan gå i gang,” afslutter Jan Johansen, ATP Ejendomme

Fakta om 21Ø

Byggeriet går i gang i foråret 2023, boliger forventes klar til indflytning primo 2025 og kontorlejemålene i efteråret 2025.

Kontorejendommen på 9.000 m², opdeles i 18 lejemål på mellem ca. 200 og 800 m². Der bliver ca. 600 arbejdspladser i bygningen.

Boligejendommen bliver ca. 6.000 m², hvoraf en eksisterende ejendom mod Jagtvej indgår. Der indrettes i alt 77 lejligheder til udlejning: 26 ungdomsboliger, 47 familieboliger og 4 store 7-værelses lejligheder, der udlejes som møblerede værelser.

Bygningens facader udføres i en blanding af lyse og mørke teglsten. Taget beklædes med mørke metalplader, og der etableres en stor tagterrasse for ejendommes beboere.


Projektets deltagere:

Arkitekt:                                                                                         
Dissing+Weitling

Rådgivende ingeniør (konstruktioner og installationer):  
EKJ A/S

Brandrådgivning:                                                                         
Brandgruppen ApS

Bygherrerådgiver:                                                                       
Sweco Danmark A/S

Totalentreprenør:                                                                       
Raundahl & Moesby A/S

Bygherre:                                                                                       
ATP Ejendomme

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig.

Rikke Jepp Mortensen

Kommunikationskonsulent,
Kommunikation & Marketing

Telefon +45 24 91 80 52 E-mail