16 etager med modernistisk æstetik
Ved sin opførelse markerede Falkoner Centret sig i bylandskabet med sit 16-etagers hotelhøjhus og modernistiske æstetik. Siden da har bygningen med sin karakterfulde fremtræden og sit tårn bidraget til Frederiksbergs unikke byrum. Efter en gennemgribende renovering og ombygning i slutningen af 1980’erne, ved arkitekterne Jørn Langvad og Søren D. Schmidt, blev det store atrium overdækket med et glastag, og facaden fik en større fornyelse.
Glasoverdækningen er også karakteristisk for ejendommen i dag, hvor særligt Green Room Restaurant & Bar nyder godt af lyset fra oven.
Ombygning har givet et løft til det centrale Frederiksberg
I 2017 besluttede ATP Ejendomme at renovere, udvide og ombygge Falkoner Centret. Visionen var ikke alene, at ejendommen skulle rumme tidssvarende og fleksible faciliteter, men også være et løft til Frederiksberg og skabe værdi for alle, der i fremtiden besøger det moderne og fremtidssikrede hus midt i byen.
Den 7. august 2019 klippede Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen, den røde snor over, og ejendommen kunne atter slå dørene op. Nu med hotelkæden Scandic Hotels som ny operatør under navnet Scandic Falkoner.
Nyt, opdateret og æstetisk forbedret
To og et halvt år tog det at give den markante ejendom et løft fra top til tå. Facaden er ny, og de store vinduespartier af glas i stueetagen inviterer indenfor. Det er også i stueetagen, at nye butikker er kommet til sammen med Green Room Restaurant & Bar. Restauranten er åben for både hotellets gæster og andre, der har lyst til at prøve menuen og opleve den stemningsfulde atmosfære.
Scandic Falkoner rummer i dag 334 værelser, der alle er moderne indrettet og flere med et flot view over byens tage. Mørkegrå, auberginefarvet og mørkeblå dominerer den generelle indretning, og du føler dig inviteret bag scenen, når du finder vej til dit hotelværelse, der har stemning som en scenekunstners omklædningsrum. I Scandic Falkoner kan du også holde møder, større events eller konferencer, mens Falkoner Salen fortryller med nye, magiske oplevelser på scenen.
"På Scandic Falkoner har vi indrettet efter en større hoteltrend, som indebærer, at både restaurant og bar er placeret helt ud til gaden, mens receptionen, som ellers typisk er noget af det første, gæsterne møder, er flyttet længere ind i ejendommen. På den måde åbnes ejendommen og de tilhørende faciliteter op."
Søren Faerber
Administrerende direktør for Scandic Hotels i Danmark"På Scandic Falkoner har vi indrettet efter en større hoteltrend, som indebærer, at både restaurant og bar er placeret helt ud til gaden, mens receptionen, som ellers typisk er noget af det første, gæsterne møder, er flyttet længere ind i ejendommen. På den måde åbnes ejendommen og de tilhørende faciliteter op."
Søren Faerber
Administrerende direktør for Scandic Hotels i DanmarkFokus på bæredygtighed
I forbindelse med renoveringen og i arbejdet med at gøre huset tidssvarende er der fokuseret på både energioptimering og bæredygtighed. De tekniske installationer er optimeret i en mere energirigtig retning, og konverteringen af en del kontorer til hotelværelser er blevet gjort efter nutidige energirigtige standarder.
Der har også været fokus på de rustfri stålplader, som har siddet på facaden i mange år. I forbindelse med ombygningen er pladerne blevet nedtaget, renset op og genbrugt, hvilket har givet en miljømæssig og økonomisk fordel. Stålpladerne kan i dag ses anvendt i de nye baldakiner, der er på to sider af ejendommen.
Også byrummet omkring Falkoner Centret – Sylows Plads og Sylows Allé – er blevet fornyet under ombygningen. Her blev der udarbejdet en ny lokalplan, som skabte mulighed for fornyelse af veje og udvikling af et mere levende byrum med grøn beplantning. Der er derfor skabt et forbedret miljø omkring Frederiksbergs bymidte og en lille urban lomme i sprækken mellem ejendommene.