NH Collection Copenhagen

Strandgade 7, 1401 København K

Fem stjerner direkte til havnefronten

1957 var året, hvor de første byggesten blev lagt til den ikoniske ejendom ved Knippelsbro, der i årtier gik under navnet Ørkenfortet. Det navn hører nu en anden tid til. I 2021 slog ejendommen nemlig dørene op som NH Collection Copenhagen efter knap fire års forvandling fra kontorejendom til femstjernet hotel.

Ejendommen blev opført i årene 1957-1962 af arkitekt Palle Suenson som hovedsæde og administrationsbygning for skibsværftet B&W. Den fortlignende arkitektur var tidstypisk for perioden, hvor modernismen tegnede de rene former, lige linjer og flade tage. Væk var udsmykninger og dekorationer på facaden, nu skulle funktionaliteten være i højsædet. I perioden kom der også nye byggematerialer til, som stål, beton, glas og i moduler, som var enkle og lette at masseproducere.

Gennem tiden har ejendommen haft forskellige lejere og ejere. B&W solgte i 1980 ejendommen til Privatbanken, som etablerede sit hovedsæde her. Privatbanken skiftede i 1990 navn til Unibank, og blev i 2001 til Nordea, som i 2017 fraflyttede ejendommen.

  • Nabo til Knippelsbro

    Hotellets markante beliggenhed ved indgangen til Christianhavn og Amager.

Fortets forvandling

Med respekt for ejendommens karakter og særpræg undergik den fra 2018 til 2021 en make-over af de helt store. Tiden med talknusere bag de mange vinduer var forbi og skulle erstattes med besøgende fra hele verden i ejendommens nye anvendelse som hotel.

I 2018 fik ATP Ejendomme grønt lys af Københavns Kommune til at renovere og ombygge Strandgade 7. Ønsket var at skabe et mere åbent og transparent udtryk samt flere publikumsvendte funktioner. Det skete blandt andet med en transparent tilbygning øverst på ejendommens betonbase, samtidig med at stueetagen mod Torvegade blev udvidet med blandt andet café og reception.

Med ombygningen følger også en nybygget trappe fra Knippelsbro, som skaber en direkte forbindelse til havnepromenaden og hotellets offentligt tilgængelige restaurant, café og bar ved kajkanten. Her kan både københavnere og turister i fremtiden nyde en bid mad og et glas vin med udsigt til København og havnen.

Ever Mighty - Forever Transforming

Jeg kan hjælpe dig

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Vil du hellere ringes op?

Ring mig op

Peter Larsen

Investment Manager,
Investment & Asset Management

Telefon +45 20 45 99 70 E-mail