Kanalgaarden

Visualisering af Kanalgaarden i Ørestad

Ørestads Boulevard 126, København S

Generationerne samles i Kanalgaarden i Ørestad

På Kanalpladsen i Ørestad vil den 17.300 m² store ejendom Kanalgaarden i fremtiden danne rammen om hele fire forskellige boligformer. Her etableres boliger til unge og familier samt senior- og handicapvenlige boliger under ét og samme tag. Og her vil beboerne og deres naboer fra lokalområdet kunne klare indkøbene i den kommende dagligvarebutik eller tage en pause i ejendommens café.

Visionen om at bringe forskellige livsformer sammen danner basis for udviklingen af Kanalgaarden, der strækker sig langs Ørestads Boulevard og Kanalpladsen midt i Ørestad. Ejendommen, der i sin færdige form bliver 31 meter i højden og 12 meter i bredden, bygges op omkring en stueetage, hvor det vil myldre af liv og mennesker i alle aldre. Her vil den kommende café, det grønne strøg og ejendommens fællesrum skabe liv, summen og synergi på tværs af beboere og generationer.

De almene ungdomsboliger bliver udviklet i samarbejde med FSB Boligselskab, og Kanalgaarden forventes at være færdigopført og klar til at blive taget i brug i 2025.

  • Generationerne samles til udeliv

    Grønne gårdrum skal indbyde til ophold og samvær for de kommende beboere.

Type: Bolig og erhverv

Areal: 17.300 m²

Periode: 2020-2025

Bygherre: ATP Ejendomme

Arkitekt: WERK og C. F. Møller Architects

Ingeniør: MOE A/S

Totalentreprenør: V8 Construction A/S

Engblomster, store musikoplevelser og shopping forenes

Med adresse i midten af Ørestad er Kanalgaarden tæt på både handelslivet i Field’s, kulturelle oplevelser i Royal Arena og naturen på Kalvebod Fælled. Om hjørnet findes desuden Lufthavnen, E20 motorvejen og Ørestad Station, hvor både Metro og Regionaltog kører. Desuden vil Kanalgaarden blive nabo til den nye skole med idrætshal og legepladser på taget, og for vandhundene kommer der en offentlig svømmehal. Du skal bare krydse gårdrummet, så træder du direkte ind på skolens område. Det må være enhver travl børnefamilies drøm, når de i fremtiden får adresse i Kanalgaarden.

Forår 2018

Startredegørelse og behandling i Københavns Kommune.

Forår 2020

Behandling af lokalplan.

Sommer 2020

Lokalplan i høring.

Foråret 2021

Forventet vedtagelse af lokalplan.

Efteråret 2022

Forventet byggestart.

Foråret 2025

Forventet ibrugtagning.

Jeg kan hjælpe dig

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Vil du hellere ringes op?

Ring mig op

Erik Andreasen

Projektudviklingschef,
Development

Telefon +45 60 69 07 85 E-mail