21Ø

Visualiserng af ny ejendom ved Vibenshus Runddel
Visualiserng af ny ejendom i København
Visualiserng af ny ejendom i København

Aldersrogade 1, 3A-3E, 5 og Jagtvej 171

Fremsynede boliger og kontorer på et af byens helt centrale hjørner: Velkommen til 21Ø

Ved det travle Vibenshus Runddel står ATP Ejendomme bag det nye projekt 21Ø. Her skal opføres 15.000 m² til både boliger og erhverv. 21Ø omfatter dels et nyt erhvervsbyggeri, en karréudfyldning med boliger samt en mindre omdannelse af en eksisterende ejendom. Desuden etableres en parkeringskælder med plads til 72 biler.

Historien om Vibenshus Runddel går helt tilbage til 1629. Her var Vibenshus navnet på en kro, der var opført på hjørnegrunden, som på det tidspunkt også fungerede som bolig for bomvagten. Historisk har området været porten til København. Den funktion hænger stadig ved den dag i dag, hvor Vibenshus Runddel er et markant trafikknudepunkt, der domineres af trafikafvikling fra vigtige indfaldsveje og hovedfærdselsgader.

Området omkring Vibenshus Runddel har i den seneste tid været under forandring med nye kontorhuse, etableringen af klimakvarteret på ydre Østerbro og renoveringen af Fælledsparken. Da metroens cityring åbnede, blev Vibenshus Runddel også tæt forbundet med det øvrige København. De mange forandringer gør Vibenshus Runddel til en særdeles attraktiv beliggenhed til både bolig og erhverv.

  • Fælledparken som genbo

    Med blot et stenkast til byens mest besøgte park vil de kommende kontorer og boliger byde på udsigt til grønne arealer og udeliv.

Genbrug og genanvendelse af over 90 procent

For at gøre plads til det nye projekt er ejendommen Jagtvej 169B blevet nedtaget, men over 90 procent af materialerne fra den bliver genbrugt og genanvendt. Alt fra bærende bjælker til gamle mursten og akustiklofter er enten blevet solgt videre direkte fra byggepladsen, renset og brugt i andet byggeri eller upcyclet og får nyt liv i en anden form. Det store fokus på genbrug mindsker både CO2-belastningen, ligesom det bidrager til et mere cirkulært materialeforbrug. Børsen Bæredygtig har i oktober 2021 skrevet om projektets store fokus på genbrug og genanvendelse – læs mere her.

Type: Bolig og erhverv

Areal: 9.000 m² kontor, 6.000 m² bolig og 3.869 m² p-kælder

Periode: 2020-2025

Bygherre: ATP Ejendomme

Arkitekt: Dissing+Weitling

Ingeniør: EKJ A/S

Bygherrerådgiver: Sweco Danmark A/S

Boliger med udsigt til hustage og byens mest besøgte park

En del af den kommende boligejendom konverteres fra en bevaringsværdig erhvervsejendom til boliger. Boligejendommen, hvori den eksisterende ejendom mod Jagtvej indgår, bliver ca. 6.000 m² og vil variere i højden fra 5 til 7 etager og trappes ned ved mødet med den eksisterende bygning. Bygningens facader udføres i en blanding af lyse og mørke teglsten. 

Der indrettes i alt 77 lejligheder til udlejning: 26 ungdomsboliger, 47 familieboliger og 4 store 7-værelseslejligheder, der udlejes som møblerede værelser. På taget, som beklædes med mørke metalplader, etableres en stor fælles tagterrasse for ejendommens beboere, som giver mulighed for samvær og for at nyde den flotte udsigt over byen og ikke mindst Fælledparken, der er Københavns mest besøgte park.

2018

Nedrivning af bygninger Aldersrogade 3-5.

2017 – 2019

Udarbejdelse af lokalplan.

April 2020

Projektering af byggeri og nedrivningsprojekt.

Juni 2021 - december 2021

Nedrivning af bygninger på matriklen Jagtvej 169 B-C.

Januar 2022 – januar 2024

Gennemførelse af byggeri af boliger og erhvervsbygning i totalentreprise.

 

2025

Boliger og kontorlejemål forventes klar til indflytning. 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til udviklingsprojekterne, er du velkommen til at kontakte mig.

Jan Johansen

CPO, Property Management direktør

Telefon +45 27 22 19 59 E-mail