Derfor rettede Gorrissen Federspiel blikket mod Axeltorv
Planerne blev skrinlagt
”Vi var ret langt i dialogen med Københavns Kommune, og tilladelsen til en udbygning var faktisk også givet, men udsigten til larm og de mange flytninger fra én etage til en anden over de næste tre år gjorde, at vi måtte skrinlægge planerne og finde en anden løsning”, fortæller Niels Heering og fortsætter: ”Heldigvis åbnede der sig hurtigt på Axeltorv en ny mulighed via Ejendomsselskabet Norden, og da de tre pensionsselskaber, ATP, Industriens Pension og PFA Pension, gik ind som investorer, blev der bundet en sløjfe om en aftale.”
Ønskerne og lysten til at skabe voksede frem
Med aftalen på plads begyndte Gorrissen Federspiel, ATP Ejendomme og Lundgaard & Tranberg Arkitekter at vende tanker, ønsker og ideer til den nye ejendom. Et ønske, som stod højt på Gorrissen Federspiels liste, var, at husets gæster skulle have det godt. Derfor skulle mødelokalerne ligge øverst og have den bedste udsigt, men også medarbejdernes velbefindende skulle prioriteres. Derfor blev alle arbejdspladser placeret rundt i facaden.
”Jeg har rejst meget i verden og set, hvordan der bliver bygget bredt i forhold til grundens størrelse. Mange medarbejdere har derfor siddepladser ind mod en atriumgård med glastag og brugt lys. Det ønskede vi ikke. Udsyn er en af vores kerneværdier, og derfor skulle alle medarbejdere have en siddeplads ved vinduet og muligheden for at kigge ud. Det betød også, at arkitekten, i stedet for at tegne en lige streg valgte en buet, så facaden blev længere, og der blev skabt plads til alle medarbejderne. Med arkitektens hjælp blev buerne sidenhen til tårne, og en geometri var skabt”, siger Niels Heering.
Sundt indeklima og god akustik
Af andre ønsker, der stod højt på listen, var et sundt indeklima og en god akustik i hele huset.
”I auditoriet, som i dag benyttes til mange forskellige arrangementer, og som er opbygget i amfiteater-stil, er akustikken til eksempel så god, at der ikke er behov for en mikrofon,” siger han. Gorrissen Federspiel har også selv stået for indretningen. Her var ledestjernen ikke lange hvide kontorgange, men en mere loungeagtig indretning i café latte-farve.
“Her er hjemligt og rart på den gode måde. Vi bor i et landmark og en unik ejendom. Det mærker vi på den store interesse, tilkendegivelserne og de adskillige ”wow” fra gæster, klienter og de mange med kunstnerisk åre eller arkitektonisk interesse, der kigger ind i receptionen, og spørger til en rundvisning på etagerne”, afslutter Niels Heering.