11. maj 2022

ATP sælger det belgiske finansministeriums hovedkontor

Kunder

ATP Ejendomme har solgt sin 90%-andel i Galaxy Properties, som ejer kontorejendommen North Galaxy i Bruxelles til det koreanske investeringsselskab KB Securities. Med sine 122.000 m² fordelt på 107 meter i højden var North Galaxy-ejendommen den største i ATP Ejendommes portefølje. Med en ejendomspris på over 4,5 mia. kr. er handlen den største enkeltstående ejendomstransaktion i ATP’s historie.

North Galaxy er tegnet af det belgiske arkitektbureau Art & Build og stod klar til brug i 2004. Hidtil har ejendommen huset flere grene af den belgiske regering – blandt andet det belgiske finansministerium. ATP Ejendomme erhvervede sin andel af Galaxy Properties i 2014.

KB Securities har i forbindelse med transaktionen modtaget rådgivning fra Knight Frank Investment Management.

View English press release
  • North Galaxy

    De to tårne på 28 etager og 107 meter i højden

Investeringsdirektør André Scharf

Dansk rekordhandel

Investeringen i 2014 er den største enkeltstående transaktion i ATP Ejendommes historie og er samtidig den største internationale ejendomsrelaterede investering foretaget af en dansk investor. Det bliver nu fulgt op af det største enkeltstående ejendomsrelaterede salg i ATP Ejendommes historie. Om salget siger investeringsdirektør i ATP Ejendomme, André Scharf:

”North Galaxy i Bruxelles er en fantastisk ejendom, som giver det belgiske finansministerium rigtig gode rammer. Efter 8 års ejerskab og med hjælp fra vores partnere giver vi nu stafetten videre og realiserer et tilfredsstillende afkast til ATP’s 5,4 millioner medlemmer.”

André Scharf fortsætter: ”Samlet set er jeg meget tilfreds med, at vi afslutter en af vores største ejendomsrelaterede investeringer meget succesfuldt og med et afkast, som overgår vores oprindelige forventninger. Salget giver os samtidig mulighed for at manøvrere vores portefølje i retning af det danske marked, hvor vi med et mere direkte og aktivt ejerskab kan komme tæt på vores kunder.”

Om ejendommen

Ejendommen North Galaxy er opført i 2004 og består af to 28 etagers kontortårne samt et mindre tårn på seks etager. Ud af det samlede areal på 122.000 m² udgør kontorarealet 105.000 m² og resten fungerer som servicearealer. I alt 38 elevatorer betjener de op til 4.000 medarbejdere i bygningerne.

Ejendommen ligger i District Nord i Bruxelles tæt på lufthavnen og overfor en af Bruxelles tre store banegårde, Gare du Nord. North Galaxy huser det belgiske finansministerium og er en central kontorbygning i District Nord – et område i Bruxelles i stor udvikling.

Om KB Securities

KB Securities er en af Sydkoreas største investeringsbanker. KB Securities har hovedkontor i Seoul, Sydkorea og har $4 milliarder i kapital, $100 milliarder i investoraktiver og tæller 3,8 millioner investorer. KB Securities er en del af KB Financial Group, som leverer mæglertjenester, værdipapirhandel, underwriting, corporate finance, handel med derivater og investeringsforeninger til både professionelle og detailinvestorer. For mere information om KB Securities kan du besøge: kbam.co.kr/en

Om Knight Frank Investment Management

KFIM leverer rådgivning i forbindelse ejendomsinvestering til en række institutionelle investorer i Storbritannien og internationalt. Transaktionen vil være det 17. opkøb af selskabet på vegne af KB Securities.

View English press release

Vil du vide mere?

Hvis du er nysgerrig på at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Ring mig op

Morten Steen

Kommunikations- og pressekonsulent,
Kommunikation & Marketing

Telefon +45 91 36 66 41 E-mail