12. marts 2024

"Vi havde brug for mere kaos - mere startup"

Kunder

Sådan falder ordene, da vi spørger Søren Traumer Schønnemann, CEO i Factbird, om årsagen til, at virksomheden i februar 2023 valgte at flytte ind i vores flerbrugerhus N37 på Nyropsgade i København.

Som en knopskydning af konsulentvirksomheden Emendo Consultancy Group var Factbird ellers kommet godt fra start i eksklusive omgivelser i Pakhus 48 på Sundkaj i Københavns Nordhavn.

Men omgivelserne matchede ikke selvforståelsen og ambitionerne i den lille tech-virksomhed, der leverer software til processtyring i produktionsvirksomheder, heriblandt Danfoss, Royal Unibrew og Xellia Pharmaceuticals.

”Det var førsteklasses rammer, men det var for etableret. Vi var nødt til at flytte hjemmefra for at finde vores eget DNA,” lyder uddybningen fra Søren.

Det fandt de i Nyropsgade 37. Og selv om det bestemt ikke er kaos, der hersker her, er der mange ting ved N37, der nærer iværksætterånden og er med til at tiltrække de rigtige medarbejdere:

”Vi beskæftiger mange forskellige nationaliteter, og vores medarbejdere er primært yngre og nyuddannede. Derfor er beliggenheden i ’downtown’ København, tæt på byens mange muligheder, offentlig transport og parkering, ekstremt vigtig for os. Og vi var helt solgt, da vi så den åbne planløsning og de rå murstensvægge,” lyder det fra Søren, som fortsætter: ”Det har været pejlemærket i vores indretning, som tager udgangspunkt i behovet for at kunne mødes på kryds og tværs, også udenfor arbejdstiden.”

Og er der brug for mere plads, end Factbirds eget lejemål giver mulighed for, står en café og et mødecenter til rådighed i stueetagen, som deles med husets øvrige brugere.     

  • Slå dig ned

    Uformelle mødesteder præger indretningen.

Fleksibilitet og ånd

I slutningen af 2023 betød den forsatte succes for Factbird, at det oprindelige lejemål på 3. sal blev for lille. I samråd med Asset Manager Søren Krohn Nielsen fra ATP Ejendomme overtog Factbird i januar også 6. salen i N37. Dermed er der plads til at vokse fra de nuværende 55 medarbejdere til de planlagte 80 medarbejdere, når året er omme.

Og den vækst skal nok komme, lyder det fra Søren Traumer Schønnemann: ”Vi kan ikke tilbyde skræddersyet frokostmenu og havudsigt som på Sundkaj. Men vi har et hus, der giver mulighed for at mødes – både internt og med vores naboer, hvilket kaster mange gode samtaler og synergier af sig. Vi har løbetræning om søerne tirsdag, yoga i mødecenteret torsdag og mulighed for at benytte Spies’ legendariske tennisbane inde ved siden af. Det skaber et inspirerende arbejdsmiljø og en fantastisk ånd. Og det er det, vi har brug for.”

Fakta om N37

Den røde murstensejendom fra 1947 genopstod i 2022 som flerbrugerhuset N37 efter en grundig renovering, der blandt andet udstyrede ejendommen med et fælles mødecenter, café og gårdhave. N37 er i dag fuldt udlejet og huser virksomheder, der beskæftiger sig primært indenfor data, kommunikation og vedvarende energi.

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig.

Henriette Marie Borgen

Kommunikationskonsulent,
Kommunikation & Marketing

Telefon +45 22 63 73 82 E-mail