11. december 2020

Coronavirus: Sådan håndterer I bedst jeres vandinstallationer under nedlukning

Vores ejendomme

Grundet coronavirus har vi skærpet vores fokus på den operationelle ejendomsdrift og anbefaler vores kunder at være opmærksomme på, hvordan I håndterer jeres vandinstallationer i forbindelse med nedlukning.

Den nuværende nedlukning grundet coronavirus har stor indflydelse på aktiviteten i ejendomme og lejemål. I virksomheder, hvor fremmødet er reduceret, vil det betyde et mindre vandforbrug til blandt andet håndvask, brusebade, madlavning og rengøring. Det medfører, at vandet potentielt kan stå længe i rørene og begynde at både smage og lugte grimt. I få tilfælde kan det stillestående vand desuden medvirke til vækst at Legionellabakterier i vandinstallationen.

Er aktiviteten i lejemålet reduceret, anbefaler vi følgende forebyggende tiltag:

  • Vandinstallationen skylles igennem to gange om ugen; skru helt op for det varme vand og lad det løbe i 1-2 minutter. Skru dernæst helt op for det kolde vand og lad det løbe i 15 sekunder. Vær opmærksom på, at der ikke bør være tændt for det kolde og varme vand samtidig.
  • Tøm bruseslangen for vand, for eksempel ved at lægge den på gulvet efter brug, så lunkent og stillestående vand undgås.

Ved spørgsmål til håndtering af vandinstallationer eller øvrig håndtering og drift af vores ejendomme i relation til coronavirus, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 33 36 61 61.

Jeg kan hjælpe dig

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Vil du hellere ringes op?

Ring mig op

Kirsten Eisenhardt

Sektionschef,
Teknik & Bygningsvedligehold, Drift

Telefon +45 60 17 53 55 E-mail