En kundehenvendelse har sat fokus på tilgængeligheden af hjertestarterne i vores ejendomme – og gang i forundersøgelserne til at opsætte endnu flere.
Kampen mod tiden begynder, når en person rammes af hjertestop. Chancerne for overlevelse falder for hvert sekund, der går uden genoplivning. Jo hurtigere hjælp man får fra en hjertestarter, desto større er chancen for overlevelse. Men adgangen til en hjertestarter kan variere meget alt efter, hvor man er i landet – og hvornår.
”En af vores kunder i ejendomme på Linnésgade 18 henvendte sig, da de gerne ville have sat en fælles hjertestarter op, som alle – både i og omkring bygningen – kan få adgang til hele døgnet rundt. Der er en mangel på fuldt tilgængelige hjertestartere i området, og rigtigt mange er låst inde, når butikkerne lukker,” fortæller Michaela Rovang Thomsen, som er Asset Manager på Linnésgade 18.
Undersøger muligheden for flere hjertestartere
Michaela Rovang Thomsen håber på lignende projekter på flere ejendomme: ”Vi har sat en proces i gang, hvor vi prøver at finde ud af, om vi skal sætte flere op der, hvor der ikke er så mange i nærområdet i forvejen.” Målet er at finde flere områder, hvor der er et behov for en fuldt tilgængelig hjertestarter, som kan være til gavn for alle.
Købet, opsætning og vedligeholdelse af hjertestarteren på Linnésgade 18 var ifølge Michaela Rovang Thomasenen simpel proces: ”Vi har sørget for servicen af hjertestarteren, så den bliver overvåget og vedligeholdt.”
Find hjertestarteren her
I København er der er der registreret omkring 2.000 hjertestartere, hvoraf cirka 50 % er tilgængelige døgnet rundt. Du finder hjertestarteren på Linnésgade 18 på hjertestarter.dk.