17. februar 2021

Kunst på Gammel Strand 28 i København K

Lys, kunst og kreativitet på Gammel Strand 28

Vores ejendomme

Vinduerne i den historiske ejendom Gammel Strand 28 i det centrale København udgør i disse dage lærred for ni unikke lyskunstværker. Udstillingen er en del af Copenhagen Light Festival, og værkerne udforsker, i samspil med de historiske omgivelser, lys som et stedsskabende element gennem nye, innovative og futuristiske udtryk.

Hvis du spadserer en aftentur gennem Gammel Strand i disse dage, vil ni lysende værker formentlig fange din opmærksomhed og drage dig tættere på. I vinduerne i nummer 28 præsenterer The Gallery nemlig lyskunstværker fra 18 unge kunstnere, der alle er førsteårsstuderende på Danmarks eneste kandidatuddannelse i lysdesign ved Aalborg Universitet.

Nye oplevelser i en ældre ejendom

Ejendommen har tidligere fungeret som hovedkontor for den danske lampeproducent Louis Poulsen, men huser i dag det internationale coworking community Matrikel1. Med udstillingen reflekterer The Gallery både den seneste renovering af ejendommen i 2018, sammenhængen mellem det nye og det gamle, ligesom udstillingen giver plads til at opleve de historiske rammer på en ny måde.

”Vi har valgt at bruge ejendommens nederste række af vinduer som indramning til ni forskellige lyskunstværker, der er udviklet særligt til stedets forhold og proportioner. Fem af vinduerne er høje og giver mulighed for værker, der folder sig ud i en skala, hvor beskuerne på fortovet træder ind i lyset fra dem. Fire af vinduerne er i lav højde, hvilket giver mulighed for værker med højere detaljegrad, der inviterer beskueren til at komme tættere på. Disse er også tænkt til at fungere i børnehøjde,” forklarer Sofia Ivarsson og Mariliis Kundla, der står bag konceptet The Gallery. Begge er de kunstnere og lysdesignere.

Har du spørgsmål?

Hvis du er i tvivl eller mangler detaljer, er du velkommen til at kontakte mig.

Lene Rytter Larsen

Receptionist, Receptionen

Telefon +45 33 36 61 61 E-mail