5. februar 2021

Kunstværk til Hotel NH Collection Copenhagen

Vindende kunstværk fortæller historien om Strandgade 7

Strandgade 7

Ever Mighty – Forever Transforming er titlen på det kunstværk, der i fremtiden skal berige indgangsområdet i det kommende hotel på Strandgade 7. Kunstneren bag er Anna Bak, der med sit værk fortæller historien om ejendommens tidligere funktion som administrationsbygning for skibsværftet B&W. Kunstværket vil stå færdigt i løbet af 2021, når hotellet åbner.

I alt 150 kunstnere deltog i efteråret i konkurrencen om at udsmykke indgangsområdet i det kommende hotel med et unikt kunstværk. Opgaven lød på at udvikle et værk, der enten fortæller en historie om stedet eller kan generere fremtidige historier for hotellets personale og gæster.

Bedømmelsesudvalget bestod af billedkunstnerne Ane Mette Ruge og Søren Jensen, kunstrådgiver Misja Thirslund Krenchel, DGNB-ansvarlig Amalie Nyholm samt repræsentanter fra ATP Ejendomme og NH Hotel Group. I bedømmelsen blev der lagt vægt på, om værket forholdt sig konkret til ejendommen, herunder dens placering, arkitektoniske udformning, historie samt tidligere og fremtidige funktion. Der blev også kigget på, hvordan valg af materialer og formgivning spillede sammen med hotellets udtryk og indretningsdesignkoncept, ligesom udvalget skulle vurdere, om værket kunne blive en identitetsmarkør for ejendommen fremover.

Ud af feltet på 150 kunstnere, blev der valgt fire, der gik videre i konkurrencen – heriblandt Anna Bak, der fra sit studie i Københavns Nordvestkvarter nu tegner, former og udvikler på det vindende værk.

Tre grundelementer fra B&W’s skibe

Med udsmykningsværket Ever Mighty – Forever Transforming tager Anna Bak udgangspunkt i ejendommens tidligere funktion som administrationsbygning for skibsværftet B&W. Ever Mighty var navnet på det sidste skib, der blev produceret af B&W på Refshaleøen. Skibet blev hugget op i 2016 og dets grundelementer spredt og genanvendt forskellige steder i verden. Anna Baks projekt tager fat i historier om materialitet, tid og funktion og bygger på tre grundelementer fra B&W’s skibe; skibsskroget der bærer vægten, den gigantiske dieselmotor der skaber kraften, og propellen der driver skibet frem. Anna Bak undersøger konstruktionen og det æstetiske udtryk i hver af disse elementer og arbejder med skulpturelle abstraktioner, som relaterer sig til de områder i indgangspartiet, de hver især er placeret i. Udsmykningsværket leger med lyset og rummets rytme, kommenterer områdets historie og ansporer beskueren til at undersøge detaljerne nærmere, som stykker af et puslespil, der tilsammen danner en større historie om transport, innovation, møder og transformation.

Har du spørgsmål?

Hvis du er i tvivl eller mangler detaljer, er du velkommen til at kontakte mig.

Lene Rytter Larsen

Receptionist, Receptionen

Telefon +45 33 36 61 61 E-mail