1. juni 2021

Facade på Strandgade 7

Gang i hammer og mejsel

Strandgade 7

Træ, messing og bronze går op i en højere enhed, når kunstner Anna Bak skaber værket, der i fremtiden skal udsmykke indgangsområdet i hotellet på Strandgade 7. Som en sand håndværker bliver der skåret, hamret og banket for at give værkets elementer det helt rigtige udtryk – og det kræver opsmøgede ærmer og masser af håndkraft.

Når kunstner Anna Bak lægger hovedet på puden om aftenen, flyver tankerne hen på CNC-fræsede træelementer og organiske bronzestøbninger. Og det er ikke så underligt. De fleste af Annas vågne timer bruger hun nemlig på værkstedet, hvor hun skaber elementerne til det værk, der skal integreres i hotellet på Strandgade 7. Kunstværket skal ikke blot bidrage til det æstetiske udtryk i hotellet. Det indgår også som et parameter i de bæredygtige indsatser, der skal føre til en DGNB Guldcertificering, når hotellet står færdigt. I certificeringen indgår bygningsintegreret kunst, da kunst er en del af bygningskulturen og dermed også påvirker bygningens kvalitet og udtryk.

Det præcise og det upræcise smelter sammen

Med de tre grundelementer; et skibsskrog, en dieselmotor og propeller, fortæller kunstværket historien om ejendommens tidligere funktion som administrationsbygning for skibsværftet B&W. Elementerne skabes ud fra forskellige teknikker. Mens træelementerne er dannet ud fra præcise vektorfiler, der CNC-fræses, er processen med at skabe bronzestøbningerne mere manuel og organisk og kan derfor være sværere at forudsige det præcise resultat af. Og netop denne kontrast er et helt bevidst kunstnerisk valg, der understøtter fortællingen om B&W’s store containerskibe. Det kan du høre Anna Bak fortælle mere om i videoen nedenfor.

Nysgerrig på mere?

Vi følger Anna Bak og processen med at skabe det unikke kunstværk på helt nært hold og har tidligere besøgt hende i værkstedet. Har du stadig denne video til gode, kan du se med og læse mere om kunstværket her.

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig.

Rikke Jepp Mortensen

Projektleder, Kommunikation & Marketing

Telefon +45 24 91 80 52 E-mail